תחנה 5
דוד – עין גדי
כעת ניתן לרדת צפונה אל תוך נחל דוד וליהנות משפיעת המים לאחר הצחיחות המדברית. את המסלול נסיים בחניון שמורת הטבע עין גדי.
ירידה ארוכה, בירכיים כואבות אבל יש שכר לפעולתן- מעיין עין גדי. במעיין משתנה הכול. אחרי הצהוב-אפור שצבע את המרחבים, הצבעים החדים חוזרים לתמונה, הקולות מתעוררים לחיים, והריח מעביר תזכורת לקיומו. חיים.
לאחר שנתנו מקום גם לחוש החמישי דרך הרגעות במימי המעיין הקרירים נוכל לצאת להתייבש ברוח הקלה. זה הזמן להתבונן מסביב – מצפון לנו נבחין בנחל דוד הזורם מזרחה ומעבר לו בהר ישי המתנשא גבוה מעלינו.
לא בכדי נבחרו שמות אלה. בתנ"ך מתואר סיפור בריחתו של דוד בן ישי למדבר עין-גדי כשהוא נמלט משאול המלך. "וַיְהִי, כַּאֲשֶׁר שָׁב שָׁאוּל, מֵאַחֲרֵי, פְּלִשְׁתִּים; וַיַּגִּדוּ לוֹ, לֵאמֹר, הִנֵּה דָוִד, בְּמִדְבַּר עֵין גֶּדִי" (שמואל א', פרק כד').
בהמשך הפרק מסופר על המפגש המיוחד בין דוד ושאול. דוד ואנשיו מתחבאים במערה, לאותה מערה נכנס שאול המלך, לבדו, לעשות צרכיו. אנשי דוד דוחקים בו לנצל את הזדמנות הפז ולהרוג את שאול-הרודף אחריו, אך הוא מסרב ומעדיף שלא לשלוח ידו ב "משיח ה'".
מדוע נבחר דוד לאחת הדמויות הנצחיות בעם, כזו שניתנת כדוגמה לענווה ולתום? הרי בקריאה מעמיקה ניתן להבחין באירועים בהם פעל דוד בצורה שאינה כל-כך מקובלת.
יתכן כי אחת הסיבות לנצחיותו של דוד היא דווקא העובדה הזו; עובדת היותו לא מושלם היא זו שמקלה עלינו את ההזדהות עם אישיותו. דרך סיפוריו של דוד ניתן ללמוד דבר בלתי צפוי, כיצד מתמודדים עם הצלחות – כיצד דווקא ברגעי השיא עלינו לנהוג בצורה צנועה ונכונה ולשמר את הצלחתנו. ומאידך, כיצד מתמודדים עם נפילות מבלי לשקוע יחד איתן. זה, אולי, המקום לפתוח ולקרוא מסיפורי דוד, בנוף הטבעי שלהם.
עם סיום הטיול, בטרם נרד צפונה אל תוך נחל דוד וניפגש וודאי בהמולת המטיילים, כדאי שננסה ונחשוב - כיצד אתמודד אני עם הצלחותיי וכישלונותיי, כיצד אדע את כוחי ואעמוד בענווה מאחוריו, כיצד אתמכר לעוצמה ולמרחבים בלי לשכוח את הפרטים הקטנים.
e